Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
sól
pieprz
margaryna 1 łyżka
smietana 18% 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
majeranek
makaron
porcja rosołowa drobiowa sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem

Z porcji rosołowej ugotować rosół i przelać go przez sito do drugiego garnka.Ponownie wstawić rosół na ogień i dodać oczyszczone drobniutko pokrojone i podduszone na margarynie pieczarki.Gotować ok. 15 minut, dodać zaprawę ze śmietany i mąki , wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, majerankiem ,chwilę podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając.Makaron ugotować , nałożyć na talerze i zalać gorącą zupą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.06.2013 23:28
Taką zupkę to mój mąż zjadłby z chęcią :D
Katarzyna59 25.08.2012 15:02
pyszne
PaniMISIOWA 14.05.2012 17:45
apetyczna
karolina1869 11.03.2012 15:19
lubię taką
Ania67 07.01.2012 22:35
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak