Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misiek serowy dwusmakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
aromat waniliowy
mazeina 1 łyżeczka
mleko skondensowane light 3 łyżki
kakao 0,5 (odtłuszczone)
mleko w proszku 1/3 (odtłuszczone)
twaróg 30 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Misiek serowy dwusmakowy

Ser zmiksować blenderem. Żółtka ubić ze słodzikiem do białości. Nie przerywając ubijania dodawać kolejno: ser, aromat, mazeinę, mleko w proszku i mleko skondensowane. Na końcu łyżką wmieszać do masy ubitą na sztywno pianę z białek. 2/3 sera wyłożyć do foremki, do pozostałej części dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasną część sera. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec 25 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.08.2011 23:46
prezentuje się bardzo fajnie
Emilia22 25.05.2011 19:07
wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak