Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z patisonów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka drobiowa kiełbasa 35 dkg
cebula 1 szt
bulion drobiowy 0,5 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz bałkański do smaku
pomidory w proszku do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z patisonów

Patisony obrać, usunąć nasiona, miąższ pokroić w grubszą kostkę. Cebulę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Wrzucić patisony, dodać przyprawy. Wymieszać, przykryć patelnię, dusić bigos do miękkości patisonów. Na końcu wlać śmietanę rozmieszaną z mąką. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 11.03.2012 15:39
lubię patisony
1j1o1l1a1 25.05.2011 22:28
tez robię...w sezonie patisonowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak