Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
sok z kiszonych ogórków 0,5 litra
marchewka 1 szt
pietruszka 2 szt
Korzeń selera 10 dkg
bulion drobiowy 3 litry
czosnek
sól
cukier 0,5 łyżeczki
fasola Jaś 0,5 kg
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wiejski

Ziemniaki i fasolę ugotować osobno. Buraki obrać, pokroić w plastry, wrzucić do bulionu, gotować 3 minuty, wlać połowę soku z ogórków, dodać pokrojone w kostkę: marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować do miękkości wszystkich składników. Dodać roztarty z solą czosnek i resztę soku z ogórków. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Na talerzach ułożyć porcje ziemniaków i fasoli, zalać gorącym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 03.07.2011 16:23
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak