Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka mocno czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1/3 szklanki
mleko 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kakao 2 łyżki
margaryna do formy
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka mocno czekoladowa

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Nie przerywając miksowania dodawać kolejno: mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, olej, kakao i mleko. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 - 50 minut, wyjąć, ostudzić, polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak