Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pierś pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka z kością 1 szt
ocet balsamiczny 50 ml
woda 10 ml
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pierś pieczona

Z octu, wody i przypraw sporządzamy niezbyt gęsta marynatę (w razie potrzeby można dolać wody). Nacieramy nią mięso i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie pierś oczyszczamy z marynaty i pieczemy 35 - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.12.2015 19:01
często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak