Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i mietą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1 sztuka
cukier 2 łyzki
jajko 1 sztuka
kasza manna 1 łyzka
mięta 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i mietą

Ser pokruszyc do miski, dodac cukier, jajko, kasze manne i miete. Wymieszac na jednolita mase. maslo roztopic dodac do sera i wymieszac.
Ciasto:
2 zklanki maki przesiac na stolnice, dodac jajko, szczypte soli i zagniec ciasto dolewajac ciepla wode. Rozwalkowac na cienki placek i wycinac krazki. Nakladac farsz i zlepic brzegi. Gotowac w osolonej wodzie 3 min. Podawac z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak