Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-kawowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby owsiane 2 łyżki
otręby żytnie 2 łyżki
jajko 2 szt
słodzik w proszku 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko skondensowane light 2 łyżki
kakao 1 (odtłuszczone)
kawa rozpuszczalna 1 waniliowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-kawowe

Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości. Dodać zmielone otręby, proszek do pieczenia, mleko, kakao i kawę. Ubijać jeszcze przez 2 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do ciasta pianę z białek. Przełożyć ciasto do formy, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak