Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
wędzone udko z kurczaka 1 szt
duża marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Korzeń selera 5 dkg
bulion drobiowy 1 kostka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
jogurt naturalny - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
kalafior 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem

Zagotować wodę z marchewką, pietruszką, selerem liściem i zielem, gdy warzywa będą miękkie - wyjąć wszystko z wywaru i włożyć do niego pozbawione skóry udko. Gotować 10 minut, wyjąć, oddzielić mięso od kości. Do gotującego się wywaru dodać kostkę bulionową i kalafiora. Gdy warzywo będzie miękkie - wrzucić do zupy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler oraz mięso z kurczaka. Zupę doprawić maggi i pieprzem, rozlać na talerze. Na każdym położyć po łyżce jogurtu. Można posypać siekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 26.06.2012 09:29
dobre
koala 13.05.2012 15:19
mniam
Renata16 12.04.2012 12:58
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak