Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne paluszki z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
marchewka ugotowana 2 średnie sztuki
pietruszka 1 korzeń ugotowany
seler 1/4 sztuki ugotowanego
cebula 1 mała
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
pieprz
bułka czerstwa 1/2 sztuki
płatki owsiane

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne paluszki z marchewką

Ugotowane warzywa rozgnieść widelcem, dodać do mięsa wymieszać z jajkiem,bułką namoczoną i odciśniętą .Cebulę zeszklić dodać do masy mięsnej i przyprawić do smaku przyprawami.Z przygotowanej masy lepić podłużne paluszki,panierować w płatkach owsianych i smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.10.2012 10:08
świetny pomysł
Katarzyna59 14.08.2012 17:37
supcio
agnieszka214 06.07.2012 08:59
warto wypróbowac
pacpaw 10.09.2011 19:29
jak fajnie uformowane
marchewka 18.06.2011 23:30
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak