Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z OLEJEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka krupczatka 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z OLEJEM

Białka ubić, dodać cukier ubić, dodać żółtka ubić, dodać olej i ubić.
Mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pianą, wyłożyć na blaszkę,
piec około 40min w temp. 150 – 180oC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak