Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
mleko 5 łyżek
sól do smaku
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z majerankiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, gdy są gorące.Dodać masło, mleko, majeranek, posolić. Rozgnieść ugniataczką do ziemniaków. Podawać do mięsa lub ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 17.08.2012 10:58
smaczny dodatek do obiadu:)
Izabela/bella81 10.10.2011 00:10
z majerankiem nigdy nie robiłam, ale ciekawy pomysł :)
iwona332 15.09.2011 12:24
super
Koper 31.08.2011 20:40
zawsze robiłam z delikatniejszymi ziołami, z majerankiem też muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak