Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPSY W SOSIE BULIONOWYM NA KWAŚNO

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg.
bułka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
sól - do smaku
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
mąka 5 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag.
ocet - -
cukier - -
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPSY W SOSIE BULIONOWYM NA KWAŚNO

Mięso zmielić, dodać namoczone bułki, jajka, sól, pieprz. Uformować klopsy, obsypać w mąką i tartą bułką.
W bulionie ugotować włoszczyznę.

Wygotowaną włoszczyznę wyjąć, wrzucić klopsy, pogotować nie długo, dodać ocet, cukier. Sos zaprawić mąką zmieszaną z tartą bułką.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 01.05.2012 21:37
uwielbiam
accee 05.07.2011 22:13
Najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak