Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZY W SOSIE Z KASZĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 1/2 kg.
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
majeranek - do smaku
kasza - -
masło - -
mąka - -
bulion 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY W SOSIE Z KASZĄ

Mielone mięso wymieszać z bułką, namoczoną w mleku z jajkiem, posiekana cebulą, solą, pieprzem, majerankiem. Ulepić podłużne zrazy, obtoczyć w mące, obsmażyć na maśle.

Na maśle zasmażyć łyżkę mąki, rozprowadzić ostudzonym bulionem oraz szklanką wrzątku.

Do sosu włożyć zrazy i dusić.

Podawać z ugotowaną na wrzącej i osolonej wodzie kaszy. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.07.2011 22:14
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak