Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

siekany koperek 1 łyżka
sok z cytryny 5 łyżek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
filet z dorsza 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz

Dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb zmieszaną z kurkumą i cytrynowym pieprzem. Ułożyć w naczyniu, przykryć i zostawić w lodówce na kilka godzin. Wyjąć, obficie posypać koperkiem. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej rybę. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 10.07.2011 14:23
chyba mam inspirację na jutrzejszy obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak