Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
budyń czekoladowy 1 op
mleko 1i1/2 szk
cukier waniliowy 1 op
adwokat 50 ml
śmietana kremówka 1/2 szk
czekolada deserowa 10 dag
gruszki w zalewie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z gruszkami

Ugotować budyń dodając 1 i 1/2 szklanki mleka, dodać pokruszoną czekoladę, adwokata oraz cukier waniliowy. Wszystko mieszać do momentu aż czekolada rozpuści się. Śmietanę ubić i dodać do ostudzonego budyniu, wymieszać. Formę do tarty wyłożyć ciastem. Ciasto ponakłuwać widelcem. Upiec na złoty kolor w temp. 220 stopni. Ostudzić. Krem rozsmarować na cieście, a na wierzch ułożyć pokrojone w plasterki gruszki. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.01.2014 16:53
musi być smaczna
olkaaa 05.05.2013 09:36
uwielbiam taką
Elżbieta17 02.12.2012 21:38
super:)
alaaa 16.05.2012 19:18
pycha
Justyna37 24.03.2012 09:20
pycha
Justa32 28.12.2011 14:50
pyszna
Sylwia56
Sylwia56 06.07.2011 10:43
fajne
MAR3STA 26.05.2011 22:48
pomysłowe;)
Haneczka1 25.05.2011 16:39
super :)
Robert10 25.05.2011 14:03
no to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak