Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI LENIWE Z SERA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg.
masło 3 łyżki
jajko 4 sztuki
cukier 1/2 łyżki
mąka - -

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI LENIWE Z SERA

Twaróg utrzeć ze szczyptą soli i cukrem, dodać dwa żółtka, łyżkę masła i dwa całe jajka. Jeśli ser będzie zbytnio suchy dodać łyżkę śmietany.

Następnie wszystko przełożyć na stolnicę i dodać tyle mąki by zlepić zwięzłe ciasto.

Wyrobić podłużne wałki, spłaszczyć je i pokroić na ukośne kawałki.

Gotować we wrzącej wodzie. Po wyjęciu polać masłem z zarumienioną na nim tartą bułką.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.10.2012 13:14
bardzo je lubię
jerry1 15.06.2012 16:02
pyszne
MAR3STA 08.06.2011 23:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak