Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZCZUPAK FASZEROWANY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 1 kg.
bułka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
skórka z cytryny - -
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat - -
sól - do smaku
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
pietruszka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
masło 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
przyprawa uniwersalna - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZCZUPAK FASZEROWANY

Szczupaka oskrobać, oczyścić. Wyjąć jakąś część mięsa nie uszkadzając skóry.

Mięso pozbawić ości, posiekać, posolić, przysmażyć z cebulą, dodać skórkę cytrynową, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, masło, pieprz ziołowym i czarny, gałkę, wszystko dokładnie rozmieszać, skropić przyprawą magi.

Gotowym farszem napełnić szczupaka i zszyć.

Rybę zwinąć tak by pysk dotykał ogona. Warzywa pokroić w talarki i razem z rybą umieścić na papierze posmarowanym masłem.

Przełożyć wszystko do naczynia, dusić podlewając wodą z tłuszczem.

Podawać z warzywami i sosem przyprawionym sokiem z cytryny.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak