Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do ciasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do ciasta

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub w malakserze. Dodać do nich cukier, wymieszać. Odstawić na 10-20 minut, po czym odcisnąć trochę soku, a jabłka przełożyć do słoików. Pasteryzować ok.20 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu. Tak przygotowane jabłka nadają się do jabłeczników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 28.11.2011 08:44
Dobrze jest mieć tak zrobione jabłka pod ręką, wtedy przygotowanie z nich ciasta to tylko moment.
Sylwia88 25.05.2011 10:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak