Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z boczkiem i fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
boczek wędzony 15 dag
fasola czerwona 1 puszka
czosnek 4 ząbki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z boczkiem i fasolą

Boczek i kapustę pokrój w paseczki. Rozgrzej olej na patelni, wysmaż boczek, aż się zrumieni, zdejmij. Na tłuszczu usmaż kapustę z posiakanym czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj fasolę i wlej wino, zagotuj, odparuj. Wymieszaj z boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.03.2013 17:10
Pyszna do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak