Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70-80 dkg
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat
tymianek
sól
suszone pomidory
żurawina
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z żurawiną

Mięso mielone wymieszać z jajkami, bułką odcisniętą z wody. Dodać przyprawy, wyrobić na gładką masę. Przełozyć do wysmarowanej smalcem keksówki i piec około 35 minut w 180 stopniach, po tym czasie wyjąć blaszkę i na górze klopsa w połowie ulozyć żurawinę suszoną a na drugiej suszone pomidory. mamy 2 rodzaje klopsa w jednym. Piec kolejne 35 minut.Można podawać na ciepło i na zimno jako wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 12:12
rewelacyjny;))
Sarenka 28.10.2011 14:19
Smakowicie.
misia53 01.06.2011 15:28
pomysłowo...
Agnieszka_B 25.05.2011 13:52
super propozycja!
ben-ka 25.05.2011 09:03
świetny pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak