Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dkg
boczek wędzony 10 dkg
masło 1 łyżka
sól
cukier do smaku
orzechy laskowe 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka po francusku

Brukselkę płuczemy zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy od przykryciem,następnie odkrywamy i gotujemy jeszcze 15 min.Orzechy siekamy i podsmażamy na maśle,boczek kroimy w kostkę i częściowo stapiamy i wkładamy do odparowanej z wody brukselki razem z orzechami,chwilkę dusimy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 01.12.2011 13:08
o bardzo ciekawy przepis
Małgorzata113 25.05.2011 07:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak