Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka z wody z jajkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 80 dkg
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka z wody z jajkami

Brukselkę oczyszczamy i zalewamy wrzącą osoloną wodą i gotujemy.Miękką brukselkę odcedzamy odsączamy i przekładamy do salaterki przesypując posiekanym jajkami i koperkiem na koniec polewamy zrumienioną tartą bułką wymieszaną ze stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.08.2012 20:16
dawno już nie jadłem brukselki
Małgorzata113 25.05.2011 07:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak