Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki pieczone z rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 70 dkg
rzodkiewki pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2,5 łyżki
sól
cukier
Goździki całe Prymat
sok z cytryny do smaku
śmietana 1/2 szklanki
koperek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki pieczone z rzodkiewką

Buraczki dokładnie myjemy obieramy i wbijamy gożdziki ,smarujemy masłem i zawijamy w folię i pieczemy w gorącym piekarniku,następnie wyjmujemy zdejmujemy folię usuwamy gozdziki i studzimy.Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce razem z burakami wszystko mieszamy ze śmietaną połączoną z mąką,chwilkę gotujemy dodajemy koperek i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 29.08.2011 22:50
fajne
szyba 25.05.2011 07:37
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak