Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
jaja 1 szt.
mąka -
SZKLANKA MLEKA 1 szkl.
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

Z porcji rosołewej i włoszczyny gotujemy rosół.Gdy mięso będzie miekkie odzcedzamy wszystko.W misce robimy kluski.Do mąki dodajemy jajko i mleko wszystko mieszamy aby powstało gęste płynne ciasto.Lane kluski robimy nad zupą przez sitko.Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata34 22.07.2012 23:50
muszę przyznać że nigdy nie jadłam z lanymi kluskami
Małgorzata34 22.07.2012 23:49
muszę przyznać że nigdy nie jadłem z lanymi kluskami
cukiereczek 29.05.2012 08:03
smaczna
Małgorzata96 06.06.2011 10:25
uwielbiam lane kluseczki
gusia1000 09.05.2011 21:30
Lubię taką i robię też tak.
Marta98 06.02.2011 21:12
subcio
Katarzyna156 16.11.2010 13:51
Wygląda świetnie...
hastalavista 13.11.2010 15:58
uwielbiam! :)
ewelina/bunia 30.08.2010 18:44
palce lizać
Smakosz6 17.08.2010 15:51
uwielbiam pomidorową
goofy9 04.08.2010 00:36
oo pomidorowa z lanym ciastem - taka jest najlepsza!
caroline1983 02.08.2010 12:06
Z lanymi kluskami jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak