Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem mocno cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
mąka tortowa 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
olej 3 łyżki
Krem:
jajko 4 sztuki
cukier 8 łyżek
sok z cytryny 2 sztuki
masło 300 gram
margaryna roślinna 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem mocno cytrynowym

Z podanych składników na biszkopt zrobić ciasto i upiec biszkopt w tortownicy o śr .
Jajka wbić do miski,wsypać cukier ,postawić na garnku z gotującą się wodą i ubić na puch.Odstawić aby przestygło.Miękkie masło i margarynę spienić mikserem,dodawać po trochu ostudzoną masę jajeczną cały czas miksując.Na koniec powoli wlewać sok z cytryn,dokładnie zmiksować, ale nie za długo .Biszkopt przekroić na trzy blaty ,przełożyć kremem(zostawić trochę kremu do dekoracji) i ozdobić według swojego upodobania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 15.08.2013 14:24
Cytrynkowe torty też są smaczne, nie są takie słodkie
PaniMISIOWA 12.08.2012 21:09
świetny
alaaa 07.02.2012 15:40
extra,,
Wiesława1 08.01.2012 12:32
super
Ania67 19.08.2011 15:12
śliczny
ewasylwia 25.05.2011 10:25
bardzo ładnie wygląda
ewasylwia 25.05.2011 10:25
bardzo ładnie wygląda
Misiabe 24.05.2011 21:54
Wygląda smakowicie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak