Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 plastry
papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bulion na żeberkach 1/2 litra
Papryka słodka mielona Prymat 1 i 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
smietana 18% 1/2 szklanki
czosnek 1 duży ząbek
natka pietruszki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy po węgiersku

Umyte ,osuszone plastry schabowe podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor i przełożyć na talerz. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić,podlać bulionem ,dodać przyprawy, (gorczycę rozgnieść) mięso ,przykryć i dusić ok 30 min.Po tym czasie dodać paprykę (umyć,usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę) , koncentrat ,śmietanę i jeszcze dusimy jakieś 10 min.Na koniec posypać zieleniną .Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 12.01.2014 11:57
pyszne danie- bardzo lubię
plocia 02.08.2013 22:27
Na schabowego to i ja się piszę
PaniMISIOWA 14.07.2012 11:26
uwielbiam takie dania!
Paweł10 15.03.2012 17:21
po węgiersku jeszcze nie jadłem, ale zapewne warto :-)
Ewelina38 26.11.2011 18:26
świetna odmiana dla tradycyjnego schaboszczaka
Dorota59 25.09.2011 20:35
już czuję zapach tych kotletów
kanu83 30.08.2011 08:51
rewelacja
motomaniak 29.06.2011 13:15
wyglada apetycznie
Misiabe 24.05.2011 21:54
Uwielbiam takie smaki!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak