Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany nadziewane pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
natka pietruszki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 1,5 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
pieczarki 25 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany nadziewane pieczarkami

Bakłażany kroimy wzdłuż na połówki wydrążamy środki,posypujemy wydrążone połówki przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę i pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy i smażymy,następnie łączymy z posiekanym miąższem i dusimy do odparowania wody często mieszając.Następnie studzimy mieszamy z tartą bułka,żółtkami i posiekaną natką pietruszki doprawiamy do smaku i napełniamy bakłażany.Układamy w płaskim naczyniu polewamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem i pieczemy do miękkości.Pod koniec pieczenia skrapiamy śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.02.2013 15:46
fajne
olkaaa 06.01.2012 11:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak