Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w słonecznikowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
sól
pieprz
słonecznik łuskany 1 szklanka
orzechy laskowe 1 garść mielonych
schab 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w słonecznikowej panierce

Mięso umyć ,osuszyć ,rozbić tłuczkiem, posypać solą , pieprzem, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 15 min.Obtoczyć w mące ,rozmąconym jajku z odrobiną wody i panierować w mieszance słonecznikowo-orzechowej.Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.09.2013 09:52
muszę taki zrobić, super
PaniMISIOWA 12.08.2012 21:10
pomysłowe
magduś83 27.06.2011 22:18
fajne..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak