Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka
ser żółty 50 gram
śmietana 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany w śmietanie

Bakłażany myjemy ścinamy czubki od strony szypułki,obieramy i kroimy ukośnie w niezbyt grube plastry,posypujemy je solą i zostawiamy na godzinę,następnie posypujemy pieprzem oraz mąką i smażymy na silnie rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.Po usmażeniu układamy w naczyniu i zalewamy śmietaną połączoną z koncentratem pomidorowym,posiekanym koperkiem i przyprawami na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 10.10.2011 23:29
hmmm.. ciekawe
Krystyna32 30.06.2011 17:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak