Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
soczewica 300 g
seler 1 sztuka
oliwa 2 łyzki
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Soczewice wyplukac, a nastepnie zalac 1/2 bulionu. Przykryc i odstawic na kilka godz. cebule obrac i drobno posiekac. Seler obrac, pokroic w plasterki, a papryke w kostke. Cebule zeszklic na oliwie, dodac seler i papryke. Calosc poddusic.
Do garnka wlac pozostaly bulion, dodac namoczona soczewice oraz podduszone warzywa. pod koniec dodac przecier. Dodac cukier, sol, pieprz i majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak