Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy
Do garnka wlac pozostaly bulion, dodac namoczona soczewice oraz podduszone warzywa. pod koniec dodac przecier. Dodac cukier, sol, pieprz i majeranek.
bulion warzywny | 1,5 litra |
soczewica | 300 g |
seler | 1 sztuka |
oliwa | 2 łyzki |
przecier pomidorowy | 1/2 szklanki |
natka pietruszki | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
majeranek | do smaku |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
cebula czerwona | 1 sztuka |
papryka czerwona | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: