Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA WŁOSKA Z BARANINĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg.
kapusta włoska 2 główki
ziemniaki 1 kg.
kminek 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier - szczypta
czosnek 2 ząbki
bulion 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA WŁOSKA Z BARANINĄ

Baraniną opłukać, osolić, natrzeć czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na czas około 1 godzinę. Podzielić na mniejsze części, ugotować.

Kapustę podzielić na kawałki, sparzyć wrzątkiem, dodać do baraniny, dosypać łyżeczkę kminku, gotować do miękkości. Dodać pół kg. surowych ziemniaków pokrojonych w kostkę i dalej gotować.

Mąkę zasmażyć na maśle, rozprowadzić ostudzonym bulionem z kostek rosołowych i połowy szklanki wrzątku. Dodać do gotującej się kapusty i mięsa, zagotować. Doprawić cukrem, solą, pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak