Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
wędzony boczek 300 g
śmietana 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 1 łyzka
bulion 1 kostka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

ziemniaki pokroic w kostke i wrzucic do wywaru, gotowac. papryki umyc, wydrazyc gniazda nasienne i pokroic w kostke. Posiekana cebule i papryke podsmazyc na oleju, podlewajac wywarem. nastepnie dodac pokrojony boczek i koncentrat. Przyprawic. kiedy karofle beda miekkie, do wywaru dodac warzywa z boczkiem.
Smietane wymieszac z maka, a nastepnie zaprawic nia zupe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak