Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 400 g
gorzka czekolada 150 g
czekolada mleczna 150 g
masło 70 g
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny0 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Czekoladowy

Czekoladę pokrój, razem z masłem stop w kąpieli wodnej. Ostudź. Kremówkę ubij na sztywną, stopniowo dodawaj ją do czekolady, cały czas mieszając. Małą formę na tartę wysmaruj masłem, wyłóż folią i wylej połowę kremu czekoladowego. 3/4 truskawek pokrój na małe kawałki ułóż na kremie, przykryj resztą kremu. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Resztę truskawek zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny. Przed podaniem Torcik udekoruj musem i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak