Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół wołowo-drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder wołowy 1 kg
skrzydła drobiowych 6 szt
włoszczyzna 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
kostka wołowa 2 szt.
kostka drobiowa 1 szt.
pieprz czarny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół wołowo-drobiowy

Szponder wołowy zalać wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę (marchewki, seler, por, pietruszkę) zagotować, ściągnąć szumowiny z powierzchni rosołu, dodać 1 łyżeczkę soli i gotować 30 minut, dodać skrzydła drobiowe, dodać kostki wołowe i drobiową, gotować jeszcze 30 minut. Doprawić pieprzem. Wyciągnąć mięso na talerz, rosół podawać z kartoflami, makaronem, według smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak