Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów matiasów 8 szt
majonezu 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
cebula czerwona
musztardy 1 łyżka
sok z połówki cytryny
ogórki konserwowe
łyżka kaparów
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Śledzie przez min. 1 h wymoczyć, osączyc. Zagotowac zalewe ze składników, odstawic do przestygniecia. Powinna miec słodko-kwasny smak. Sledzie wkładam do chlodnej zalewy na min 1 h. Śledzie osaczam, zwijamy w roladki, a na srodku kazdej daje po cienkim kawałku ogórka konserwowego i piórku czerwonej cebuli, spinam wykałaczka i układam na półmisku. Śmietanę mieszam z majonezem, musztarda, doprawiam cytryna i pieprzem, dodaje posiekaną cebule, troche natki i kapary. Polewam śledzie sosem i posypuje posiekaną natką. Dekoruje ogórkiem. Można z wierzchu posypac jeszcze kaparami. Odstawiam w chlodne miejsce na 1 dobe, a przynajmniej na noc. Pyszne i inne od wszystkich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 08.06.2012 09:07
poezja smaku
Jolanta40 24.01.2011 12:59
uwielbiam śledzie, ciekawe połączenie
Emilia22 23.09.2010 17:02
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak