Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 podwójna
cebula 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
grzyby suszone 1 garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaczki

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypać solą, pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju rumiany kolor. Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa i chwilkę podsmażać z mięsem. Zalać wodą, dodać suszone grzyby i dusić do miękkości mięsa (ok 35-40 minut).Pod koniec gotowania doprawić do smaku majerankiem i solą w razie potrzeby.Zagęścić mieszanką z wody i mąki. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 01.10.2012 19:10
smacznie
PaniMISIOWA 23.06.2012 10:11
wykwintne danie
smakowita 28.02.2012 21:08
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Wojt@s
Wojt@s 18.12.2011 14:33
extra
Motorek 01.06.2011 10:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak