Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
koperek 1/2 pęczka
smietana 18% 1 szklanka
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
matijasy 4 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę z zieloną grubszą częścią szczypiorku.Płaty śledziowe przełożyć do miski , zalać śmietaną, dodać cebulę i doprawić pieprzem,kwaskiem,cukrem i solą.W tej zaprawie śledź powinien leżakować 1 godzinę co jakiś czas zamieszać.Podajemy z gorącymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.08.2013 22:23
Ja jeszcze ogórek kiszony dodaję :)
PaniMISIOWA 13.08.2012 14:02
moja babcia taki robiła
Łukasz15 01.01.2012 13:25
smaczny
marchewka 22.10.2011 23:50
mój ulubiony obiad piątkowy
Angelika10 03.07.2011 21:17
Śledzik pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak