Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka dwukolorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier 1,5 szkl
olej 3/4 szkl
woda 3/4 szkl
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 2 łyżki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka dwukolorowa

Całe jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Tak aby cukier był nie wyczuwalny. Następnie dodawać co jakiś czas po łyżce mąki ciągle miksując. Po dodaniu całej mąki, dodawać wodę na przemian z olejem, po troszku i proszek do pieczenia. Utrzeć dokładnie na gładką masę. Wiekszą połowę ciasta wylać do dużej tortownicy, do reszty ciasta dodać 2 łyżki kakao i olejek. Na jasne ciasto wylewać ciemne Piec okolo godziny w temperaturze 250 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 31.12.2016 14:39
fajna baba
Małgorzata106 19.03.2012 18:36
super
edi 19.03.2012 17:57
miałam robić ale i teraz żałuję, że nie zrobiłam/..
KasiaK90 26.01.2012 10:35
uwielbiam takie babki
Patrycja33 24.05.2011 16:08
babeczki są pyszne
patusia 24.05.2011 16:04
Lubię babki, apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak