Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 małej
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
smietana 18% 3 łyżki
sól
pieprz
ogórek 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zielono

Kapustę opłukać i pokroić w szersze paski. Ogórek obrać, pokroić w pół plasterki, wymieszać z kapustą i posiekanym szczypiorkiem. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w plastry. Majonez rozcieńczyć ze śmietaną i doprawić lekko solą i pieprzem . Do miski przełożyć garść kapusty z ogórkiem, położyć kilka plasterków jajka, posypać solą, pieprzem i następne warstwy tak samo aż do wyczerpania składników. Na sam koniec polewamy sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.08.2012 15:09
pyszna
PaniMISIOWA 05.07.2012 21:34
super do obiadu
Anulka75
Anulka75 20.05.2012 09:47
apetyczna
Maniek2 03.05.2012 08:44
super
Mati13 15.03.2012 20:17
piękna!
Motorek 28.05.2011 09:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak