Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniane sakiewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
por
rosół
marchewka
masło
jajko
tymianek
sól
pieprz
kapusta włoska

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniane sakiewki

Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę marchewkę.Dodać ryż, rosół i gotować do momentu , aż ryz wchłonie cały płyn .Wystudzić. Wbić jajka,wsypać tymianek, doprawić solą i pieprzem .Wymieszać .Liście kapusty i pora sparzyć.Liść pora pokroić w paseczki.Na kapuście ułożyć porcje farszu .Uformować sakiewki i zawiązać paskami pora . Włożyć je do rondla , zalać wodą , gotować przez 20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak