Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 55dag
truskawki 85dag
cukier 65dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-agrestowy

Agrest i truskawki umyć,osuszyć,oczyścić.Trzy czwarte szklanki wody zagotować w rondlu ,włożyć agrest i 1\\4truskawek ,gotować 15min.Owoce przetrzeć przez sito,podgrzać .Dodać cukier i truskawki ,gotować 15min.Gorący dżem nałożyć do wyparzonych ,osuszonych słoików i mocno zakrecić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak