Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka
marchew 2 duże
pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat
seler
Kucharek przyprawa do potraw
koncentrat pomidorowy
śmietana
mąka
sól
makaron
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Udko z kurczaka obmyć, zalać wodą, posolić, gotować na małym ogniu przez około 40 minut. Następnie obrać warzywa, selera przekroić na pół, pietruszkę i marchewkę na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy. Cebulę obrać, przekroić na pół, położyć na chwilę na mały ogień, następnie dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy i gotować, aż warzywa będą miękkie. Dwie łyżki koncentratu wymieszać w szklance z odrobiną wywaru i dolać do garnka, chwilę gotować. W miseczce rozrobić łyżkę śmietany, pół łyżki mąki i trochę wywaru, dokładnie wymieszać i dodać do zupy. Zagotować. Zupę podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.04.2013 17:02
pomidorowa na kurczaku,pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak