Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 40dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet malinowy

Maliny przebrać,umyć i osuszyć.Maliny włożyć do butelki o szerokim otworze i zalać octem winnym.Butelkę dobrze zamknąć i postawić w nasłonecznionym oknie.Po 14dniach ocet przefiltrować przez czystą ścierkę do naczyń i zagotować.Ostudzić i ponownie zalać nim maliny ,zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak