Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLĄDRY SMAŻONE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądry 1 kg.
masło 15 dag.
cytryna 1 sztuka
mąka 1 łyżka
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FLĄDRY SMAŻONE

Flądry oczyścić, zdjąć skórę. Posolić i odstawić na ok. dwie godziny.
Obtoczyć w mące. Usmażyć na gorącym maśle.

Usmażone skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 24.05.2011 13:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak