Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDORY FASZEROWANE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory duże 1 kg.
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 12 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
mąka 1 łyżka
sól - do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
cielęcina 40 gotowana
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDORY FASZEROWANE

Pomidory opłukać, pościnać z wierzchu, wydrążyć i posolić.

Miąższ przetrzeć przez sitko, dodać pokrojone mięso, poszatkowaną cebulę, tartą bułkę, masło, sól i pieprz do smaku. Farszem napełnić pomidory, nakryć wierzchem.

Przełożyć do brytfanki. Dusić ok. pół godziny. Co jakiś czas podlewać rosołem sporządzonym z kostki rosołowej.
Pomidory wyjąć, powstały w czasie duszenia sos zaprawić mąką i ponownie polać nim pomidory. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak