Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZA PERŁOWA WYPIEKANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
Słonina świeża 15 dag.
bulion 1 kostka
kasza 50 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: KASZA PERŁOWA WYPIEKANA

Kaszę sparzyć, odcedzić, wrzucić na wrzący bulion z kostek i gotować ok.15 min.

Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku.
Na patelni przysmażyć słoninę. Polać gotową, wypieczoną kaszę.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak