Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
suszone pomidory 2 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym ułożyć kawałek cebuli, kawałek pomidora suszonego i kawałek ogórka. Zwinąć ruloniki, spiąć wykałaczką. Posypać przyprawą do mięs i zrumienić na oleju z każdej strony. Podlać 1 szklanką wody i dusić ok.1/2 godziny pod przykryciem (aż woda odparuje).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 08.01.2014 16:04
smacznie wyglądają:)
cooleczka 22.03.2013 11:08
zapowiadają się pysznie :)
pacpaw 12.08.2011 23:36
wyglądają przepysznie
Weronika_eM 24.05.2011 17:47
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak