Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
ser żółty 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cuury Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sos berbecue 1 sztuka
majonez 2 łyżki
wykałaczki 1 opakowanie
śmietana 1 łyżka
boczek 20 długi

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka zapiekany w boczku z sosem barbecue

Filety kroimy na kotlety i lekko ubijamy, obtaczamy w wymieszanych ziołach, papryce i curry. Ser kroimy na kawałki, zawijamy go w obtoczonego fileta wspomagając się wykałaczkami (można ser pomaczać w sosie berbecue) , potem wszystko owijamy boczkiem. Układamy w brytwance lub naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. na 20 -25min. 10min przed końcem polewamy sosem: majonez, sos barbecue, śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak