Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z 1 limetki
masło łyżeczka
szalotka 2 szt
oliwa 2 łyżki
kukurydza 2 łyzki
kolendra mielona łyżeczka
koperek posiekany łyżeczka
sok z 1 pomarańczy
sól
pieprz
flądra 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne po meksykańsku

Filety opłukać, osuszyć ściereczką, usunąć ości, posolić, oprószyć pieprzem z obu stron i skropić sokiem z cytryny. Formę wysmarować masłem i włożyć do niej filety.
Szalotki obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić na pół, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w małą kostkę. Oliwę podgrzać i lekko podsmażyć na niej warzywa. Dodać kukurydzę, kolendrę i koperek, wymieszać, przełożyć do formy z rybą i polać sokiem z pomarańczy.
Rybę piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temp 200stC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak